Photowalk #15 – Muzee aglomerate

Photowalk #15 - Noaptea Muzeelor - iLL #01

Ne-am intalnit dupa cum spuneam in primul post la Universitate, la Coltul Verde – parculetul terminat chiar inainte de summit. Primul Photowalk anuntat pe Invita.ro, nu a fost gasca cu mult mai mare decat de obicei. Chiar cei care s-au inscris primii pe invita nu au ajuns :). Am asteptat cam jumatate de ora pentru cei care au intarziat si am plecat la colindat muzee.

Primul a fost Palatul Sutu, care cred ca este printre putinele muzee care ne-au placut, cat de cat, din cauza ceasului care se vedea corect doar in oglinda si a punctelor de mare interes in care puteai vedea detalii despre Bucurestiul de acum… multi ani. Dupa cum arata muzeul pun pariu ca este printre muzeele cu buget mic, aratand mai mult ca o casa veche si neingrijita decat ca un muzeu. Trebuie vizitat dar in momentul in care nu este Noaptea Muzeelor!

Dupa ce am plecat transpirati si un pic dezamagiti de la Palatul Sutu am mers inspre Muzeul de Istorie unde spre surprinderea noastra era si mai multa lume dar organizarea era un pic mai buna. Am vazut acolo un aparat foto istoric (care se gaseste si in galeria foto a acestui photowalk)… ei asta da exponat. Nu aveam voie sa-l fotografiem, ne-a spus o doamna care pazea de fotografi careia ii multumim ca nu ne-a voalat filmul.

Al 3 lea muzeu a fost Muzeul National de Arta, dar l-am vizitat dupa o pauza la o carciuma pentru suc si mancare (daca a fost cazul). Coada se intindea pe toata lungimea curtii si NU statea toata lumea la coada.

Regretul Photowalk Romania este ca acest eveniment a inghesuit toata lumea intr- singura noapte prin toate muzeele Bucurestiului. Evenimentul trebuia intins pe un weekend intreg sau chiar o saptamana, asa fiecare vizitator ar fi inteles ceva din cele expuse si nu ar fi fost zorit de puhoiul care impingea nerabdator sa termine repede ca sa treaca la urmatorul muzeu. Alt regret ar fi lipsa implicarii RATB-ului la acest eveniment, macar cu un numar redus de vehicule, asa primaria a umflat buzunarele taximetrelor.

Printre cei care au semnat condica se numara Irina, Mari, LeX, TSK, Vlad, Jamayk, Gabriel Ilioiu, Lucian, Dan, Viorica, Ciupercutza si subsemnatul iLL.

Mai departe poze de la eveniment (mai adaugam cand mai primim):

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *