Adaptor Novoflex – Canon EOS la Nikon

Novoflex a anuntat disponibilitatea unui nou adaptor pentru a folosi toate tipurile de obiective de la Nikon, chiar si cele din seria G pe orice body Canon EOS.

Noul adaptor este anuntat ca fiind fabricat la standarde inalte pentru a asigura posibilitatea de a focaliza la infinit, EOS/NIK-NT permite calcularea automata a expunerii prin stop-down metering si permite controlul diafragmei pentru obiectivele din seria G prin un levier aflat in lateralul acestuia.

Novoflex mai are adaptoare pentru obiective Leica, Hasselblad, Pentax si Mamiya pentru camere SLR si DSLR, chiar si pentru Samsung NX.

Mai multe detalii pe site-ul producatorului.

1 comment

  1. Eu folosesc ceva similar dar la Olympus. Vechile obiective Olympus, Zuiko OM pot fi adaptate la noa serie de DSLR-uri cu ajutorul unui inel adaptor. E drept ca focalizarea se face la infinit, dar expunerea functioneaza (3 stop down in cazul meu). Un adaptor de la mama lui costa 90$, un after market maxim 20. Merita, gindindu-ne la faptul ca un obiectiv Zuiko OM sau Tamron Adapt-all 2 to OM costa mai putin de 10% cit un obiectiv nou. Pate nu atit de luminoase, nu atit de saant extra-multi-coated, dar BUNE. Si sint sigur ca si Nikon are aceiasi problema: fotografii cu colectie importanta de obiective vechi, de mare valoare optica sint mult mai tentati sa cumpere un DSLR stiind ca isi pot adapta obiectivele la body-ul nou.
    Singurul dezavantaj pe care il are Nikon-ul e acela ca obiectivele noi au stabilizatorul de imagine incorporat, body-ul nu are asa ceva, pe cind la Olympus (cel putin e-620-ul meu) il are incorporat in body. Asadar daca pui la un d90 un obiectiv vechi, esti obligat sa-l tii pe trepied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *