Service autorizat Sigma in Romania

50-150mm-ex-dc-crop

Pentru obiectivele Sigma prezente pe piata din Romania nu am avut multa vreme un service unde le puteam calibra, repara si asa mai departe.

Vesti buna pentru cei care detin astfel de obiective si au probleme de Front Focus / Back Focus. Din august 2008 avem un service Sigma in tara, reprezentat prin magazinul Focus 94, care sunt si distribuitorii acestei marci.

Desi sunt foarte rare cazurile in care obiectivele SIGMA fac front focus sau back focus, noi am decis sa investim in aparatura care poate remedia aceasta problema pentru orice montura.

Practic orice obiectiv SIGMA HSM poate fi reglat in asa fel incat focusul sa fie extrem de precis. Trebuie sa mentionam faptul ca problemele de focalizare sunt datorate in primul rand aparatului foto si acolo sunt cele mai mari diferente de focalizare. … Mentionam ca acest lucru este posibil doar pentru obiective de generatie noua si cu HSM.

* Gratuit pentru obiectivele cumparate de la noi sau distribuitori autorizati Focus94.

Lasand deoparte comentariile rautacioase legate de “desi sunt foarte rare cazurile in care obiectivele Sigma fac front focus sau back focus” si “mentionam faptul ca problemele de focalizare sunt datorate in primul rand aparatului foto“, ne bucuram ca avem un loc unde putem calibra obiectivele cu HSM de la Sigma, multe dintre ele avand o optica extraordinara.

Aici despre front focus / back focus si cum iti poti testa obiectivele.

8 comments

 1. Din pacate trebuie sa fac si putina reclama negativa celor de la F94. Acu’ 3 saptamani am vrut sa cumpar una-alta de la ei. La numerele de telefon de pe site nu raspundea nici dracu’ la nici o ora, la mail la fel. Acu’ vad ca si-au schimbat site-ul.

  Da, refuz sa ma misc intr-un magazin doar ca sa vad despre ce e vorba, fara sa stiu sigur stocul si daca n`au inchis. Astia inchideau cand le venea. Rusinica Focus 94.

 2. focus 94 repara numai obiective vandute de ei,am un sigma 17-35 si nu gasesc un service sa- repar

 3. Eu am fost cu un 50-150 la ei si nu a fost nici o problema…
  Nu merge nici contra cost?

 4. Refuza verificarea obiectivelor sigma aduse din alte tari ,bine inteles contra cost ,cred ca nu este frumos din partea lor ,vorba proverbului :lauda de sine nu miroase bine !!!vezi cele prezentate mai sus

 5. Lauda de sine? Unde s-au laudat?
  1. Cele prezentate mai sus mi-au dat de inteles ca au refuzat sa presteze niste servicii… si 2 .postul tau mi-a dat de inteles ca ai impresia ca photowalk.ro legaturi cu focus94.
  1. naspa! daca sunt service autorizat ar trebui sa presteze service pe obiective sigma, indiferent de unde sunt ele aduse. 2. nu avem nici o legatura, doar 2-3 linkuri fara obligatii 😉

  Sunt curios ce obiectiv? Ce problema?

 6. Buna, m-ar interesa si pe mine, un service unde as putea sa repar, un sigma 70-300, problema obiectivului este cam ciudata, pe modul manual focalizez fara nici o problema, functioneaza perfect, dar uneori pe modul auto, scoate un bazait ciudat, ca si cum ii uzata o rotita ceva,si nu inteleg de ce, poate ma puteti ajuta! ceva nu suna bine in el. Uneori functioneaza si pe auto fara problema, cand este foarte buna luminozitatea! V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta! Stima !

 7. Buna ziua, detin un canon 400d cu un obiectiv sigma 28-200 macro, am urmatoarea problema cu el : cand incerc sa fac unele setari F peste 4.0 primesc err 99 pe aoarat, in rest obiectivul functioneaza ok, cu alte obiective nu am problema asta.ce pot face sa nu mai primesc err99.multumesc anticipat

 8. Salut,

  Este foarte probabil sa ai o problema cu panglica flexibila care leaga contactele de la montura la diafragma.
  Am avut aceeasi problemna cu un tokina si a trebuit sa-l trimit in service…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *