Tamron: 60 de ani de inovatie si excelenta

Tamron implineste 60 de ani!

Pe 9 februarie 2010 au anuntat ca in Noiembrie vor sarbatori cu mandrie 60 de ani de inovatie si excelenta.

Tamron has achieved its enviable record of success by continually upgrading its core technologies and applying them across the board to serve its loyal consumer and industrial customer base with state-of-the-art, high-value, high performance products.

aici comunicatul de presa –

Un mic istoric al companiei:

1950 – 1959

Tamron a fost infiintat in primele doua decade dupa al 2-lea razboi mondial, fondatorul companiei se numeste Takeyuki Arai. Numele initial al companiei a fost Taisei Optical Equipment Manufacturing, stabilita in Urawa. Compania s-a format in paralel cu ceea ce acum stim ca Pentax, Minolta, Nikon si altii. In 1957 a fost lansate obiectivele T-mount, care puteau fi montate prin un adaptor la aproape orice sistem. In 1959 au inregistrat marca Tamron, numele companiei ramanand neschimbat.

1960 – 1969

In 1961 au produs primul zoom tele pe care si-l putea permite oricine – 95-205mm F/6.3, obiectivul a fost produs pana in 1969, cu toate ca era beznos. In 1966 au produs prima serie de lentile cu sistemul Adapt-a-matic, sistem care permitea schimbarea monturilor.

1970 – 1979

In 1970 Taisei Optical si-a schimbat numele in Tamron, numele firmei este derivat din numele unui inginer in optica care a pus bazele tehnologice ale companiei, Uhyoue Tamura. Acum aveau un nume dintr-un singur nume, la fel ca Nikon (Nippon Kogaku) si Pentax (Asahi Pentax), o identitate si un brand.

In 1976, un an extraordinar pentru Tamron, au lansat o serie de obiective cu montura Adaptall. Fata de adapt-a-matic care avea montura pe surub, aceasta avea montura pe baioneta, mult mai usor de folosit! In 1979 au lansat montura Adaptall 2, prin care au corectat toate problemele pe care le-au avut la prima versiune (sistemul de blocare pentru adaptorul catre montura finala.

1979 – 1989

Din 1979 Tamron a crescut foarte mult, au lansat doar versiuni rafinate ale obiectivelor produse pana atunci pe Adaptall, au reproiectat foarte multe obiective si au avut ca scop sa capteze o cota mare de piata, angajandu-se sa egaleze sau sa intreaca calitativ lentilele producatorilor OEM (Canon, Nikon, Minolta, Olympus, etc). In aceasta perioada au aparut pe piata obiectivele SP (super performance), care impreuna cu Adaptall 2 au asigurat dezirabilitatea Tamron pe plan mondial.

Un site dedicat Adaptall 2 este aici si veti gasi cam tot despre companie si obiectivele T mount, Adapt-A-Matic, Adaptall, Adaptall-2 si SP pana in anul 1989, mult mai putine decat veti gasi pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *