Despre

Photowalk Romania este o comunitate de fotografi incepatori-amatori.

Inspiratia a venit la o bere cu ocazia unui Party Firefox, cu ocazia lansarii Firefox 3. Suntem multe persoane care avem ca hobby fotografia dar nu ii acordam importanta fie din cauza lipsei timpului, fie din cauza faptului ca iesitul la foto de unul singur nu este atragator.

Aceasta comunitate este deschisa oricui, indiferent de aparatul foto detinut (compact, bridge sau (D)SLR). Sunt sigur ca multi dintre noi s-au lovit de atitudinea elitista de pe forumurile foto si au fost descurajati de comentariile si critica neconstructiva primita ca feedback la fotografiile postate. Nu intotdeauna am gasit ceea ce cautam pe forumuri. De la o intrebare simpla (de exemplu: ce obiectiv este mai bun? X sau Y?) se ajungea la polemici si la discutii contradictorii care nu ajutau nici macar un pic persoana care punea intrebarea.

Asadar, PhotoWalk Romania isi propune sa fie corect, sa fie o comunitate deschisa discutiilor, iesirilor la foto si a impartasirii cunostiintelor. Putem invata unii de la altii!

Photowalking the mioritic domain.

Daca iti place fotografia cu siguranta te vei simti bine in aceasta comunitate. Am fost pusi de multe ori in fata situatiei de a dori sa iesim sa fotografiem dar din diverse motive nu am iesit. Fie ca nu ne place sa fotografiem singuri, fie ca nu stiam unde sa mergem.

Ce inseamna photowalk? Pe wiki definitia este simpla:

Photowalking is the act of walking with a camera for the main purpose of taking pictures of things that the photographer may find interesting.

While not exclusive to digital photography, in practice digital photography makes Photowalking more realistic as a hobby due to its experimental nature, the number of pictures typically taken in the process, and the possibility of post-processing afterward.

While closely related to Street photography, photowalking is differentiated by the main impetus being to photograph things of interest rather than people specifically. It is also often done as a method to practice and improve one’s own photography skills rather than a with specific focus on documentary photography.

Photowalking is also a form of exercise as it can take the photographer over the course of several miles as they wander a particular site or neighborhood.

PhotoWalk-urile se anunta aici pe prima pagina, discutiile despre photowalk, photo related si altele le gasiti pe forumul photowalk.

9 comments

 1. Mi-ar placea si mie sa vin cu voi, dar e mai greu. Daca veniti in Elvetia vreunul din voi, astept un meil si facem un photowalk pe acolo. Sper sa organizati ceva atunci cand o sa am ocazia sa fiu prin Romania in concediu.

  Mult succes, imi place ce ati realizat aici. Daca va pot ajuta cu ceva, orice, mi-ar face o mare placere.

  Bafta
  Theo.

 2. Buna tuturor si felicitari pentru site-ul superb si pentru actiunea extarordinara de a va pune la un loc o mana de inimosi.
  Ma numesc Valy Cofaru si sunt un amator – incepator dar inebunit fotograf. Mi-ar face o placere enorma sa particip , daca ma primiti si va fi posibil sa ajung la cateva din plimbarile voastre sa mai imi imbunatatesc putin cunostintele si tehnica.
  Fotografiile de aici sunt superbe. In cazul in care in care nu v-ar deranja sa aveti un amic , prin corespondenta m-as alatura si eu grupului vostru si as vrea sa pun si eu cateva intrebari din cand in cand.
  Va multumesc anticipat.

 3. In acelasi timp as dori , daca se poate sa fecem un schimb de link-uri , in acest fel sa am acces mai usor la site-ul vostru. Va rog sa imi dati un semn daca se poate sau nu.
  Va multumim.

 4. Salut,
  Tocmai ce am aflat de voi si de acest site.
  Si eu sunt un impatimit amator de fotografiere si sper sa-mi pot face timpul necesar pentru a participa la initiativele voastre.
  Pe curand.

 5. Te asteptam.
  Pe forum se posteaza toate iesirile (fie photowalk-uri, fie iesiri spontane la poze). Iti recomand sa iti faci un user si sa urmaresti si acolo 😀

 6. Uof…Hai iLL ca n-am iesit din gasca, doar ca n-am mai avut cum sa ajung la anumite sedinte foto si in ultima vreme nu prea s-au mai facut:)…Astept si eu scula:) de aparat foto:). Asa ca nu renunt la photowalk si o sa pun iar bannerul de sustinere:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *